Zirai İlaç İncele

Defi 80 EC

Ürün Broşürleri
Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: Syngenta

Ruhsat:

Buğday

Arpa

Patates


Etken Madde:
Prosulfocarb 


Zararlı Organizma:
İnce Delice  Yabani Hardal  Arap Baklası  Konik Nakıl  Uzun Süpürge Otu  Yavşan Otu  Dil Kanatan  Boynuzlu Yoğurt Otu  Çobançantası  Hakiki Şahtere  Ballıbaba  Kırmızı Köklü Tilki Kuyruğu  Sirken  Çoban Değneği  Şeytan Elması  Anadolu Şahteresi  Yoğurt Otu  Kara Yonca  Sarmaşık Çobandeğneği 


Aktif Madde:800 g/L Prosulfocarb
Formülasyon:Emülsiyon Konsantre (EC)
Grup:N8 Herbisit (Yabancıot ilacı)
Bitki Adı Yabancı Ot Adı Uygulama Dozu
Buğday ve Arpa İnce Delice (Lolium rigidum) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Yabani Hardal (Sinapis arvensis) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Arap Baklası (Vaccaria pyramidata) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Konik Nakıl (Silene conica) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Uzun Süpürge Otu (Descurania sophia) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Yavşan otları (Veronica spp.) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Dil kanatan (Galium aparine) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Boynuzlu Yoğurt Otu (Galium tricornutum) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Çoban Çantası (Capsella bursa-pastoris) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Hakiki Şahtere (Fumaria officinalis) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Buğday ve Arpa Ballıbaba (Lamium amplexicaule) 400 ml/da (Çıkış öncesi)
Patates Kırmızı köklü tilki kuyruğu (Amaranthus retroflexus) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Patates Sirken (Chenopodium album) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Patates Çoban değneği (Polygonum bellardii) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Patates Şeytan elması (Datura stramonium) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Patates Anadolu şahteresi (Fumaria kralikii) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Patates Yoğurt otu (Galium slyvaticum) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Patates Kara yonca (Medicago lupulina) 500 ml/da (Çıkış öncesi)
Patates Sarmaşık çoban değneği (Polygonum convolvulus) 500 ml/da (Çıkış öncesi)

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

Önce aletin deposunu yarısına kadar su ile doldurun ve karıştırıcıyı çalıştırın. Sonra, gerekli miktar ilacı, ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırdıktan sonra, depoya ilave edin ve karıştırmaya devam ederek su seviyesini tamamlayın. İlaçlama esnasında da karıştırıcı faal olmalıdır. Dekara 20 - 40 litre su kullanılmalıdır. Savrulma etkisinden sakınmak için rüzgarlı havada ilaçlama yapılmamalıdır. Yelpaze tipi meme ile uygulama basıncı 2-3 bar arasında ilaçlama yapılması tavsiye edilir. Uygulamadan 1 saat sonra yağan yağmurdan etkilenmez.

UYGULAMA DÖNEMİ: Patates ekiminden sonraki 1 hafta içerisinde, tarlaya sürgü çekiminden hemen sonra, yabancı otlar henüz çıkış yapmadan (pre-em) önceki dönemde uygulanmalıdır. Buğday ve arpada ise, ekimi takip eden birkaç gün içinde yabancı otlar henüz çıkmadan önce (pre-em olarak) uygulanmalıdır. Toprak herbisitlerinden en iyi sonuç için tohum yatağı keseksiz ve toprakta yeterli rutubet bulunması istenir.

KALİBRASYON:

İlaçlamadan önce aletin uygun şekilde kalibre edildiğinden emin olunuz. Dekara kullanılacak ilaçlı su miktarını belirlemek için önce sadece su ile belirli bir alan düzgünce ıslatılır. Harcanan su belirlenerek dekara kullanılacak ilaçlı su miktarı hesaplanır.

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ:

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

KISITLAMALAR: Kuraklık, su baskını, zararlı yoğunluğu, hastalık şiddeti, don veya yüksek gece-gündüz sıcaklık farklılığının bulunduğu dönemlerde söz konusu Bitki Koruma Ürünü ile ilaçlama yapmayınız.

Münavebe Ürünlerinde Dikkat Edilecek Hususlar: Buğday, Arpa ve Patates ekiminden sonra olası bir olumsuzluk durumunda; 6 Ay sonra Toprak İşleme Yapılmadan (Direkt Ekim) ;Ayçiçeği, Mısır, Keten, Yulaf, Arpa, Buğday, Kanola, Soya Fasulyesi. 6 Ay sonra Toprak İşleme Yapılarak; Havuç, Marul, Şeker Pancarı, Patates, Yerfıstığı ekilmesi güvenlidir.

BİTKİ TAHAMMÜLÜ:

Tavsiye edildiği dönem ve dozda kullanıldığında Defi 80 EC ruhsatlı olduğu kültür bitkileri tarafından çok iyi derecede tolere edilir. Doğru ekim tekniklerine uygun olarak Buğday ve Arpa tohumlarınının tamamı toprak altında kalacak şekilde (en az 3 cm derinlikte) uygulama yapılması ile ürün güvenliği sağlanmış olur. Ekim sonrası oluşan şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek yüzey akışlarıyla yabancıot kontrolünde düşüşler yaşanabilir.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:

Defi 80 EC isimli Bitki Koruma Ürünü, etki mekanizmasına göre Grup N8 olarak sınıflandırılmış bir herbisittir. Aynı etki mekanizmalarına sahip Bitki Koruma Ürünlerinin tekrarlanan uygulamaları direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için Defi 80 EC yerine takip eden sezonda farklı etki mekanizmasına sahip (Grup N8 harici) Bitki Koruma Ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:

Başka ilaçlarla karışım halinde kullanılması tavsiye edilmez.