Zirai İlaç İncele

Proclaim Opti UV 05 WG

Ürün Broşürleri
Etiket Bilgisi
Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Seçenekleri



Marka: Syngenta

Ruhsat:

Bağ

Elma

Şeftali

Kayısı

Armut

Ayva

Tütün

Domates - Sera

Hıyar - Sera

Kornişon - Sera

Biber - Sera

Pamuk

Patlıcan - Sera

Ceviz


Etken Madde:
Emamectin Benzoate 


Zararlı Organizma:
Salkım Güvesi  Elma İç Kurdu  Doğu Meyve Güvesi  Şeftali Güvesi  Yeşilkurt  Pamuk Yaprak Kurdu 


Aktif Madde:% 5 Emamectin Benzoate
Formülasyon:Suda Islanabilen Granül (WG)
Grup:6 İnsektisit ( Böcek ilacı )
Bitki Adı Zararlı Organizma Adı Uygulama Dozu Son İlaçlama ile Hasat Arasındaki Süre
Bağ Salkım güvesi (Lobesia botrana) 20 g / 100 L su (Larva) 28 gün
Elma Elma iç kurdu ( Cydia pomonella) 20 g / 100 L su (Larva) 14 gün
Şeftali Doğu meyve güvesi (Cydia molesta) 20 g / 100 L su (Larva) 7gün
Kayısı Doğu meyve güvesi (Cydia molesta) 20 g / 100 L su (Larva) 7gün
Şeftali Şeftali güvesi (Anarsia lineatella) 20 g / 100 L su (Larva) 7gün
Armut Elma iç kurdu ( Cydia pomonella) 20 g / 100 L su (Larva) 21 gün
Ayva Elma iç kurdu ( Cydia pomonella) 20 g / 100 L su (Larva) 21 gün
Tütün Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 20 g / da ( Larva) 14 gün
Domates(Sera) Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 30 g / 100 L su ( Larva ) 7 gün
Hıyar(Sera) Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis) 30 g / 100 L su ( Larva ) 14 gün
Kornişon(Sera) Pamuk yaprakkurdu (Spodoptera littoralis) 30 g / 100 L su ( Larva ) 14 gün
Biber(Sera) Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 30 g / 100 L su ( Larva ) 7 gün
Pamuk Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 30 g / da ( Larva) 21 gün
Patlıcan(Sera) Yeşilkurt (Helicoverpa armigera) 30 g / 100 L su ( Larva ) 7 gün
Ceviz Elma iç kurdu ( Cydia pomonella) 20 g / 100 L su (Larva) 35 gün

Ürün Hakkında

İçerisinde yer alan Emamectin benzoate aktif maddesi Irganox 245 isimli güneş ışınlarına (UV) karşı yüksek seviyede koruyucu özelliğe sahip anti-oksidant madde ile kaplanmıştır. Bu sayede daha düşük doz kullanımı ile birlikte uzun süreli ve üstün zararlı kontrolü sağlamaktadır.

Etki mekanizması sayesinde dayanıklılık yönetimi açısından farklı bir insektisittir.

Zararlıların larva döneminde ani ve hızlı felç etkisi ile yüksek kontrol sağlar.

Düşük doz ve kısa bekleme süresi sayesinde ihracata yönelik yetiştiricilikte avantaj sağlar.

Bitki bünyesine hızlı alınır ve depolanır. Uygulamadan 1-2 saat sonra gerçekleşen yağışlarda etkilenmez.

Yaprak yüzeyinde iyi bir kaplama sağlar. Translaminar hareket eder.

Uygulayıcı ve çevre açısından oldukça güvenlidir.

Doğal fermantasyon sonucu elde edilen bir aktif maddedir.

Yararlılara seçiciliği oldukça yüksektir.

Ruhsatlı olduğu ürünler; Armut, Ayva, Bağ, Elma,Kayısı, Şeftali, Tütün, Domates(sera), Pamuk, Ceviz

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI :

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışımı aynı gün içinde kullanınız. KALİBRASYON: Uygulama öncesi ilaçlama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde ilaçlı su miktarı ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde , rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

UYGULAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ :

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ :

Bağ-Salkım güvesi: Tahmin-uyarı sistemi verileri doğrultusunda ilaçlama yapılır. 1. Döl için ilaçlama, 1 Ocaktan itibaren etkili sıcaklar toplamının 120 gün /dereceye ulaştığı, alacakaranlık sıcaklığının üstüste 15C üzerine çıktığı çiçek-tormurcuk döneminde sabah erken saatte yapılır. 2. Döl içinse, etkili sıcaklık toplamı 520 gün / dereceye ulaştığı koruk döneminde yapılır. 3. Döl için, etkili sıcaklık toplamı 1047 gün / dereceye ulaştığı ve üzümün tatlandığı dönemde ilaçlama yapılır. Saprofit mantar oluşumunu önlemek için erken davranılmalıdır. Yaklaşık 10 gün zarfında yeni uçuşlar izlenirse, 4. İlaçlama yapılır.

Elma , Ayva, Armut, Ceviz - Elma iç kurdu: Erken uyarı sisteminin bilgilendirmeleri doğrultusunda uygulamalara başlanır. 1. Döl için 10 Ocaktan itibaren 250 gün-derece veya tuzaklarda ilk kelebek yakalanmasından itibaren 150 gün-dereceye ulaştığında uygulama yapılır. 2. Döl uygulaması için ise 800 gün-dereceye ulaştığında uygulama yapılmalıdır. Mücadelede başarı oranının yüksek olması için; larvaların yumurtadan yeni çıkmış olmasına dikkat edilmeli ve her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, larvaların meyve içine girmemiş olmasına özen gösterilmelidir. Bir sezonda 2 uygulamadan fazla önerilmez.

Kayısı-Doğu meyve güvesi: Kayısıda tuzaklarda ilk ergin yakalandıktan 10-15 gün sonra ve meyvelerde ilk larva zararı görülür görülmez ilaçlamaya başlanır. İlacın etki süresi dikkate alınarak orta geççi çeşitlerde 2 ilaçlama, geççi çeşitlerde 3 ilaçlama önerilir.

Şeftali-Şeftali güvesi: Meyvelerde ilk larva zararı görülür görülmez ilaçlamaya başlanır. İlacın etki süresi dikkate alınarak orta geççi çeşitlerde 2 ilaçlama, geççi çeşitlerde 3 ilaçlama önerilir.

Şeftali – Doğu meyve güvesi: Sürgünlerde ilk girişler görüldüğünde veya etkili sıcaklar toplamı (EST) 400 gün-dereceye ulaştığında ilaçlamaya başlanır. İlacın etki süresi, yeni larva zararı ve hasat tarihi dikkate alınarak gerekiyorsa 2 bir ilaçlama yapılır.

Tütün – Yeşilkurt: Larva çıkışları olduğunda, henüz tohum kapsüllerine erişilmediğinde, yaprak altı ve tohum kapsüllerini iyice ıslatacak şekilde tek uygulama yeterlidir.

Domates (Sera) & Patlıcan (Sera) -Yeşilkurt: Sera içerisinde yapılan kontrollerde, bitkilerin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5 bitkinin bulaşık olması halinde uygulama yapılır.

Biber (Sera) - Yeşilkurt: Sera içerisinde yapılan kontrollerde, 100 bitkiden 5 bitkinin bulaşık olması (yumurta ve larva sayısı) durumunda uygulama önerilir.

Hıyar (Sera) - Kornişon (Sera) - Pamuk yaprakkurdu : Sera içerisinde yapılan kontrollerde, 30 bitkide 1 yeni açılmış yumurta paketi veya 2 larva görüldüğünde uygulama yapılır. Uygulamanın başarılı olması için larvalar yaprak üzerinde dağılmadan önce ilaçlama yapılmalıdır.

Pamuk-Yeşilkurt: 3 m’lik pamuk sırası uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda ilaçlama yapılmalıdır. Larvalar gündüzleri genellikle tarak, çiçek ve koza içinde beslendiklerinden sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde uygulanmalıdır. Yapılan uygulamadan yüksek etki elde etmek için her dölde yumurtadan yeni çıkmış larvaların çoğunlukta olduğu dönem belirlenmelidir.

Bitki tahammülü : Tavsiyelere uygun olarak kullanıldığında, tavsiye edildiği bitkilerce iyi tahammül görür. Tereddüt halinde hassas ve yeni çeşitlerde bitki tahammülü kontrol edilmelidir.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ: Proclaim Opti UV 05 WG isimli bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 6 olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmalarına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlanan uygulamaları direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle direnç gelişimini geciktirmek için Proclaim Opti UV 05 WG ‘nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 6 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU : Büyük miktarda karışım yapmadan önce fiziki karışabilirlik testlerinin yapılması gerekir.