Soğuk Hasarı: Dış belirtiler arasında kabukta kahverengi renk değişikliği ve çürümeye duyarlılığın artması yer alır. İç belirtiler arasında ise arillerin (tohum çevresindeki et) solgunlaşması ve beyaz segmentlerin kahverengileşmesi bulunur. Soğuk hasarı, narlar -3°C (26.6°F) ile 5°C (41°F) arasında bir sıcaklıkta bir aydan uzun süreye maruz kaldığında veya 5°C (41°F) altında iki aydan uzun süre saklandığında meydana gelir.
Kabuk Lekesi (Husk Scald): Kabukta kahverengileşme (ariller veya çevresindeki dokularda iç belirtiler olmadan) meydana gelir ve bu, 7°C (45°F) veya daha düşük sıcaklıklarda 3 aydan fazla depolama sırasında oluşur.
Patolojik Bozukluklar
Gri Küf: Botrytis cinerea tarafından oluşturulur ve postharvest çürümeye neden olan en önemli mantar hastalığıdır. Enfeksiyon genellikle bağda başlar, mantar sporları çiçek kuruması ve çiçek kafasında çoğalır. Hasattan sonra mantar, narın kabuğuna nüfuz eder, kabuk açık kahverengi, sert ve derimsi hale gelir. Bu, meyve çürümeye ilerledikçe gri miselyum büyümesinin görülmesiyle devam eder. Çürümeyi kontrol etmek için, narların toplanması ve taşınması sırasında çiçek kafasının (taç) fiziksel hasarını en aza indirmek, ayrıca postharvest işlemler sırasında uygun sıcaklık ve nemin korunması önemlidir. Meyveye yapılan sanitasyon yıkamaları, mevcut enfeksiyonları aktif hale getirebilir. Fludioxonil (Scholar) gibi postharvest mantar ilaçları bu mantar hastalığını kontrol etmekte etkilidir ve USEPA tarafından 5 ppm maksimum kalıntı limitiyle onaylanmıştır.
Kalp Çürüğü (Heart Rot): Bu hastalık, Aspergillus spp., Alternaria alternata ve Alternaria arborescens tarafından neden olabilir. Etkilenen meyveler hafif anormal bir kabuk rengine sahip olup, içinde siyahlaşmış arillerin bulunduğu bir kütle gösterir. Hastalık, meyve ağaçta iken gelişir ve etkilenmiş narlar, paketleme tesisinde sıralama yapanlar tarafından tespit edilip çıkarılabilir.