Zirai İlaç İncele

Melodika WG 49

Broşür
Etiket
SDS

Ürün Seçenekleri



Marka: Bayer

Ruhsat:

Patates

Bağ


Etken Madde:
Iprovalicarb  Bakır Oksiklorid 


Zararlı Organizma:
Patates Mildiyö  Bağ Mildiyösü 


Bitki Adı

Zararlı Organizma Adı

Uygulama dozu

Son uygulama ile 

hasat arasındaki süre

Patates

Patates Mildiyösü (Phytophthora infestans)

175 g / da

14 gün

Bağ*

Bağ Mildiyösü (Plasmopara viticola)

175 g / 100 L. su




MELODIKA® WG 49 

ÜSTÜN ETKİ ŞEKLİ 

Melodika® WG 49; patates mildiyösü mücadelesinde kullanılmak üzere geliştirilmiş üstün etkili bir fungisittir. Farklı etki mekanizması ve üstün özellikleri sayesinde, mildiyö mücadele programlarında güvenle kullanılabilir. Üstün mildiyö etkisi sayesinde sağlıklı, yüksek verimli ve kaliteli patatesin güvencesidir. 

Melodika® WG 49’un içeriğinde Iprovalicarb ve Bakır oksiklorid bulunmaktadır. 

• Iprovalicarb, karboksilik asit amid grubundan bir aktiftir. Sistemik ve translaminar özellikleri sayesinde kısa sürede yaprağa nüfuz eder. Uygulamadan 2-3 saat sonra yağan yağmurlardan etkilenmez. Iprovalicarb, sporların çimlenmesini ve misel büyümesini engelleme özelliği ile antisporulant etkisi olan sistemik bir fungisittir. Bitki bünyesi içerisinde geniş bir yayılım gösterir. Ayrıca bitki yüzeyi üzerinde kuvvetli bir şekilde tutunarak da yeni enfeksiyonların bulaşmasını engeller. 

• Bakır oksiklorid ise koruyucu özelliği olan inorganik fungisitler grubunda yer alan bir aktif maddedir. Bakır M1 grubu (multi-site contact activity) bir fungisit olup, fungusların spor çimlenmesine ve miselyum gelişiminde etkin rol oynayan enzim sistemlerine müdahale eder. Fungus zararlarına karşı yaprak yüzeyini kaplayarak kimyasal bir bariyer oluşturur. 

PATATES MİLDİYÖSÜ HASTALIĞI (Phytophthora infestans) 

Hastalık, yapraklar üzerinde küçük, soluk yeşil veya sarımsı lekeler halinde görülür. Hastalığın ilerlemesiyle bu lekeler kahverengileşerek orta kısımları canlılığını yitirir. Yaprağın alt yüzünde kül renginde bir örtü meydana gelir. Optimum iklim koşullarında hastalık bitkiyi tamamen çürütebilir ve etrafa kendine has kötü bir koku yayar. Yaprak sapı ve gövdede nekrozlar meydana getirir. Yumrularda ise yüzeysel 2-6 mm çapında, 6-11 mm derinliğinde eflatun, kuru çürüklük şeklinde çökük yaralar oluşur. Bitkiyi hastalandırmak suretiyle yumru veriminin azalmasına, bunun yanı sıra kalitenin ve pazar değerinin düşmesine neden olur.